Ciorba de spanac si macris cu slaninuta afumata

de marcela1979 in Ciorbe, 13 Mai 2010 | 5721 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • spanac cam 1 kg
  • macris vreo 2 maini
  • 2 oua
  • 1 lingura de faina alba
  • boia dulce
  • ulei
  • slaninuta afumata
  • vegeta,piper
  • smantana 200 ml
  • 5 catei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de spanac si macris cu slaninuta afumata:

Se spala spanacul si macrisul in mai multe ape.Se pune pe foc o oala cu 4 litri de apa si se adauga slaninuta taiata si se lasa sa fiarba .

Intre timp se face rantasel :intr o tigaie se pune ulei se adauga o lingura de faina alba,se adauga usturoiul pisat si se caleste un pic.Se stinge focul si se adauga boiaua de ardei.Cand slaninuta e fiarta se adauga zeama calda peste rantasel sa nu faca cocoloase si se adauga in oala.

Se lasa sa dea un clocot si se adauga spanacul si macrisul si se lasa sa fiarba.Se separa 2 oua si albusul se pune in oala,iar galbenusurile se freaca cu smantana,se pune din ciorba calda.Se adauga vegeta si piper si se adauga smantana cu galbenusurile se mai da un clocot si se stinge focul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de spanac si macris cu slaninuta afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

marcela1979 1

13.05.2010, 15:58

ms gaby

nadina73 1

13.05.2010, 23:14

super buna deci azi mancam 2 feluri?super 5 furci(linguri ar trebui nu?)

ExploraCuisine 1

21.02.2011, 20:39

Nu mai stiam cum se face cu rantas ciorbica aceasta, trebuie sa o incerc si in varianta asta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vara cu dovlecel